Behandeling

Werkwijze

De oefentherapeut stelt een op de persoon gericht behandelplan op, dat bestaat uit een zorgvuldige keuze van oefeningen. Als uitgangspunten voor dit behandelplan gelden:

 • de diagnose van de arts
 • het onderzoek van de oefentherapeut
 • de individuele situatie en mogelijkheden van de patiënt
 • het doel van de therapie gericht op de hulpvraag van de patient.

Na deze intake zal er op basis van de verzamelde onderzoekgegevens een behandeldoel en behandelplan worden opgesteld. In het behandelplan wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de persoonlijke situatie van de patiënt. Het streven ligt bij het creëren van een oefensituatie die dicht bij de werkelijkheid ligt, om het toepassen thuis voor u als patiënt makkelijker te maken. De praktijkruimte is voorzien van voldoende oefenmateriaal. Er zal zoveel mogelijk gebruik gemaakt worden van spiegels, zodat u zelf kunt meekijken hoe u beweegt en hoe u uzelf kunt corrigeren tijdens het bewegen.

De oefeningen die worden gebruikt tijdens de therapie, krijgt u mee naar huis zodat u er zelf mee aan de slag kunt. Het is voor het herstel belangrijk als de oefeningen minimaal eenmaal daags worden uitgevoerd. U gaat thuis oefenen met houdingen en bewegingen zodat deze vaardigheden worden ingetraind: in het begin zal dit veel moeite kosten, u bent tenslotte uw eigen beweegpatroon gewend, maar op den duur zult u merken dat het bewegen vanzelf makkelijker gaat. Vooral ook omdat dit “nieuwe” bewegen u minder klachten geeft. U krijgt weer controle over uw eigen lichaam.

In onze praktijk kennen we diverse massagemethoden:

 1. (Sport)massage
 2. Bindweefselmassage
 3. Hot stone massage

De liftende werking van Kinesio Tape stimuleert de afvoer van oedeem, en zorgt voor druk- en pijnvermindering in de weefsels. De bewegingsvrijheid neemt toe waardoor het herstelproces bevorderd wordt. 

Wat heeft u nodig tijdens de behandeling

Tijdens de behandeling is het makkelijk voor u om ruim zittende kleding aan te trekken, zodat u vrij kunt bewegen. Uit hygiënisch oogpunt is het prettig om een handdoek of badlaken mee te brengen tijdens de behandelingen.

Komt u voor een eerste behandeling? Gelieve dan uw zorgverzekeringpasje, identiteitsbewijs (paspoort, id-bewijs, rijbewijs) mee te brengen en indien van toepassing de verwijzing van de arts of specialist. Sinds 2008 is het niet meer nodig om een verwijzing van de arts mee te nemen. U kunt zich ook aanmelden via directe toegankelijkheid Oefentherapie Cesar

Wat mee te nemen naar uw 1e afspraak?

 1. Eventuele verwijsbrief van uw arts of specialist
 2. Het pasje van uw zorgverzekeraar
 3. Legitimatiebewijs met BSN
 4. Badhanddoek