Behandeling

KinesioTaping: Orthopedisch tapen

De liftende werking van Kinesio Tape stimuleert de afvoer van oedeem, en zorgt voor druk- en pijnvermindering in de weefsels. De bewegingsvrijheid neemt toe waardoor het herstelproces bevorderd wordt. 

Bij blessures, chronische aandoeningen en ontstekingen veranderen ook de weefsels en het bindweefsel. Soms verkleeft het bindweefsel van de huid met de onderlaag. Hierdoor is doorbloeding en aan-en afvoer van stoffen minder goed mogelijk. Meteen na het tapen wordt vermindering van pijn en meer bewegingsvrijheid ervaren. Doelstelling is het vergroten van de bewegingsvrijheid waardoor de cliënt toegankelijker is voor oefeningen.

Kinesio Tape is anders dan standaard sporttape. Door de specifieke samenstelling, het materiaal en de fabricage heeft de tape een aantal unieke eigenschappen. Het is een speciaal soort textiel, geweven als de huid, en heeft de volgende eigenschappen: KinesioTaping 2

  • Rekbaarheid tot 150%, vergelijkbaar met de huid
  • Dikte en gewicht vergelijkbaar met de huid.
  • Rekbaar in 3 richtingen, Diagonaal om lengte as.
  • Lucht en vocht doorlatend.
  • 100% acryl, hypoallergeen.
  • Vochtbestendig.

De tape blijft op handen en voeten 1-2 dagen zitten en op de rest van het lichaam 3-4 dagen. Omdat de tape vochtbestendig is, is douchen en zwemmen mogelijk. De tape krimpt met 10% als het is aangebracht (shrink & lift). De tape is gemakkelijk weer te verwijderen van de huid en laat geen lijmsporen achter.

Wat heeft u nodig tijdens de behandeling

Tijdens de behandeling is het makkelijk voor u om ruim zittende kleding aan te trekken, zodat u vrij kunt bewegen. Uit hygiënisch oogpunt is het prettig om een handdoek of badlaken mee te brengen tijdens de behandelingen.

Komt u voor een eerste behandeling? Gelieve dan uw zorgverzekeringpasje, identiteitsbewijs (paspoort, id-bewijs, rijbewijs) mee te brengen en indien van toepassing de verwijzing van de arts of specialist. Sinds 2008 is het niet meer nodig om een verwijzing van de arts mee te nemen. U kunt zich ook aanmelden via directe toegankelijkheid Oefentherapie Cesar

Wat mee te nemen naar uw 1e afspraak?

  1. Eventuele verwijsbrief van uw arts of specialist
  2. Het pasje van uw zorgverzekeraar
  3. Legitimatiebewijs met BSN
  4. Badhanddoek