Behandeling

Massage

In onze praktijk kennen we diverse massagemethoden:

  1. (Sport)massage
  2. Bindweefselmassage
  3. Hot stone massage

1. Sportmassage
In onze praktijk kennen we diverse massagemethoden: (sport ) massage dient te strak gespannen spieren soepeler te maken en de doorbloeding in die spieren te bevorderen. Hierdoor nemen pijnklachten af of kunnen pijnklachten worden voorkomen. Sportmassagebehandelingen die zonder verwijzing van de arts of specialist worden aangevraagd door de client, worden niet door de ziektekostenverzekeringen vergoed en dienen daarom door uzelf te worden betaald.Ook kunnen wij bepaalde gewrichten tapen of bandageren om blessure-herstel te bevorderen.

2. Bindweefselmassage
In geval van hardnekkige,langdurige klachten kan het zijn dat niet alleen de spieren strak gespannen staan, maar ook bepaalde huidgebieden. De huid ligt dan als een pantser, strak, op de onderlaag. Het is dan belangrijk dat de huiddelen losgemaakt worden door middel van bindweefselmassage: een speciale massagetechniek. Bij bepaalde aandoeningen zoals R.S.I en posttraumatische ( reflex) dystrofie is bindweefselmassage vaak onontbeerlijk voor een zo goed mogelijk herstel. Omdat in de huid ook de vrije zenuwuiteinden van de organen eindigen , bevordert deze massage, op de juiste plek toegepast ook de normale werking van dat orgaan

3. Hot stone massage
In 1993 werd deze vorm van massage in de Verenigde Staten herontdekt en ook wel Healing Stone Massage genoemd. Het is een vorm van masseren die al eeuwen oud is. In Azië en India was deze vorm van masseren de voorloper van de acupunctuur. Ook in Amerika werd de techniek al door de Indianen toegepast. De Hot Stone Massage is een gecombineerde vorm van intuïtieve massage, thermotherapie en aroma therapie vanuit de gedachtengang dat Geest,Ziel en Lichaam één geheel zijn. De massage heeft een ontspannende en helende werking. Door de extra warmte van de stenen worden de bloed-en lymfedoorstroming bevorderd en de blokkades in het weefsel lossen makkelijker op.

Wat heeft u nodig tijdens de behandeling

Tijdens de behandeling is het makkelijk voor u om ruim zittende kleding aan te trekken, zodat u vrij kunt bewegen. Uit hygiënisch oogpunt is het prettig om een handdoek of badlaken mee te brengen tijdens de behandelingen.

Komt u voor een eerste behandeling? Gelieve dan uw zorgverzekeringpasje, identiteitsbewijs (paspoort, id-bewijs, rijbewijs) mee te brengen en indien van toepassing de verwijzing van de arts of specialist. Sinds 2008 is het niet meer nodig om een verwijzing van de arts mee te nemen. U kunt zich ook aanmelden via directe toegankelijkheid Oefentherapie Cesar

Wat mee te nemen naar uw 1e afspraak?

  1. Eventuele verwijsbrief van uw arts of specialist
  2. Het pasje van uw zorgverzekeraar
  3. Legitimatiebewijs met BSN
  4. Badhanddoek