De ontwikkeling van de motoriek bij kinderen verloopt niet altijd helemaal volgens het boekje. Dat kan zich onder andere uiten in onhandigheid, moeite met leren schrijven, angst voor bewegen, geen zin in gym of buiten spelen, houterig- of lompheid, onrust en spanning.

De kinder oefentherapeut met specifieke deskundigheid op dit gebied analyseert de problemen en stelt een behandelplan op. Tijdens de behandeling wordt de motorische ontwikkeling van uw kind op een leuke, positieve manier gestimuleerd. Uw kind krijgt weer vertrouwen in zijn/haar lichaam. Hij/zij krijgt meer zelfvertrouwen en durft weer met de anderen mee te doen. Niet iedereen is even handig, maar minder goed ontwikkelde motorische vaardigheden kunnen een stempel drukken op uw kwaliteit van leven. Minder goede coördinatie wordt vaak geweten aan onhandigheid en kan leiden tot een verminderd zelfvertrouwen. Sporten wordt dan al snel als niet-leuk ervaren en daarom vermeden. Ook kunnen motorische klachten voortkomen uit chronische aandoeningen. Een oefentherapeut helpt u om uw motorische vaardigheden te versterken.

Wat doet de oefentherapeut?

De oefentherapeut zal, door middel van oefeningen, samen met het kind gaan werken aan de verbetering van zijn of haar motorische vaardigheden. Belangrijk hierbij is de focus op dagelijkse handelingen en plezier in bewegen. In het geval van kinderen met motorische klachten zal de kinderoefentherapeut ook kijken naar zaken als concentratie, impulsiviteit en faalangst.